TEAM

Patricia Peeters start haar traject in de wereld van oude kunst en hedendaagse artiesten. Als kunsthistorica werkt zij in het Maagdenhuismuseum. Later coördineert zij meer dan 20 jaar tentoonstellingen, concerten en poëzieavonden in ‘t Elzenveld. Als art consultant engageert zij zich voor het NICC (Nieuw Internationaal Cultureel Centrum). Daarnaast ondersteunt ze enkele kunstenaars.

Na een studie Public Management richt zij haar aandacht op de sociale sector en voor OCMW Antwerpen werkt zij aan projecten met betrekking tot diversiteit en Europese subsidiedossiers rond sociale topics.

Gelijktijdig ontdekt zij de klei en later ook het witte porselein en de mogelijkheden van deze eeuwenoude materialen. Van bij het begin gaat haar aandacht vooral naar het geconcentreerde proces van het draaien en creëren van functionele keramiek. Ze ontwikkelt haar kennis en skills door opleidingen aan de Antwerpse Academie met Jan Marechal en in meerdere ateliers bij toppers zoals Bie Van Gucht, Françoise Busin, Rudie Delanghe, Anima Roos, José Mariscal en anderen. Ze studeert af als professioneel pottenbakker bij Syntra.

Het pottenbakken is een passie die haar niet loslaat en die steeds groter wordt. Klei is een tijdloos aards materiaal. Het verbindt ons met voorbije eeuwen en geeft ons nieuwe mogelijkheden voor de dag van morgen. Het is starten met een bol klei of porselein en nieuwe, eerlijke objecten creëren die mensen samenbrengen of die betekenis krijgen door het gebruik ervan. Het is een oneindige, begeesterende wereld… Ze besluit haar kennis en haar enthousiasme voor keramiek te delen en start PEPA Ceramics.

Neem een kijkje op de instagram pagina van PEPA.

Dieter Telemans heeft zijn jeugd doorgebracht in Burundi waar zijn ouders werkten voor de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Het is daar dat hij voor het eerst pottenbakkers aan het werk zag bij de Batwa pygmeeën. Is toen zijn passie voor keramiek reeds geboren? Misschien wel want zijn keramiek draagt duidelijk een etnische stempel.

Na zijn jeugd in Burundi heeft hij fotografie gestudeerd en jarenlang gewerkt als persfotograaf. Hij viel regelmatig in de prijzen en won meermaals de Belgische Nikon Award voor beste persfoto van het jaar. Voor zijn eigen werk focuste hij zich regelmatig op het milieu. Zo maakte hij onder meer het fotoboek en tentoonstelling ‘Troubled Waters’ over de wereldwijde waterproblematiek. Vandaag fotografeert hij onder meer nog steeds voor de organisatie Goodplanet.

Zijn liefde voor de natuur heeft Dieter ertoe aangezet om imker te worden. Sinds acht jaar heeft hij bijenkasten nabij het Atomium en de omgeving van Brussel. Naar zijn zeggen maken zijn bijen de beste honing van heel de wereld.

Het is ook de natuur en de aarde, die Dieter ertoe aangezet hebben om te starten met keramiek. Zijn favoriete klei is de Nigra klei. Hij maakt daarmee grote vazen aan de hand van de rolletjes techniek of door verschillende onderdelen op elkaar te plaatsen. Deze klei combineert hij graag met andere kleuren klei. Niet alleen de kleur is belangrijk maar ook de aanraking en de uitstraling van de klei. Net zoals de Afrikaanse pottenbakkers gebruikt hij weinig of geen glazuur.

Naast vazen maakt Dieter ook speciale creaties die verschillend zijn van de meeste functionele keramiek. Zo heeft hij ‘Tiny Gardens’, tapasschalen en badkamer sets ontworpen. Hij geeft sinds twee jaar initiatielessen in Brussel en deelt met veel enthousiasme zijn passie voor keramiek. Dit jaar start hij bij PEPA Ceramics met workshops, draai-initiaties en meerdaagse cursussen waarbij hij graag zijn kennis en ervaring deelt.

Neem een kijkje op de instagram pagina van Dieter. 

Nilufar Kuhpour wist al vroeg wat ze wou. Al heel haar leven tekent ze. Potlood, pen en kleuren zijn essentieel voor haar, ze staan voor magie en kracht.
Ze haalde haar bachelor in grafisch ontwerp in Teheran.
Klaar voor een nieuwe uitdaging besluit ze om verder te studeren in het buitenland. Ze komt naar Antwerpen en studeert af als Master aan de Koninklijke Academie Voor Schone Kunsten

Vandaag werkt Nilu als IT-project manager, freelance illustrator en lesgeefster. De bekende quote “Less is More” is haar adagium. Haar creaties zijn gedetailleerd en tegelijkertijd eenvoudig en sterk. Alles kan haar inspireren. Het rijke Perzische culturele erfgoed van haar thuisland blijft een subtiel aanwezige onderstroom in haar werk. 

Ze onderzoekt verschillende materialen als vertrekpunt voor haar illustraties. Papier, doek, zijde, glas, keramiek en porselein.

Porselein beschilderen biedt oneindig veel mogelijkheden en met kennis van de juiste tips en tricks kan ze iedereen -met of zonder tekenervaring -op weg zetten naar een persoonlijke creatie.

Nilu helpt haar cursisten om hun ideeën vorm te geven in een krachtig, betekenisvol en uniek werk.

Neem een kijkje op de instagram pagina van Nilu.

 

Contact

 

info@pepaceramics.com

Dorpstraat 3 / bus 10 • 2070 Zwijndrecht-Burcht

BE 0779 857 036 • Fortis BE61 0019 2210 5217

 

© PEPA Ceramics BV 2021-2022 • PrivacybeleidAlgemene voorwaarden

Print Friendly, PDF & Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Uitschrijven kan op elk moment.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Uitschrijven kan op elk moment.

Aanvraag cadeaubon

    Welke cadeaubon wens je te bestellen?:

    Inschrijving te gast

      Lessenreeks voor beginners:

      Lessenreeks voor gevorderden:

      Inschrijving workshop

        Dinsdagavond:

        Zondag voormiddag:

        Privé-groepsworkshop:

        Inschrijving draailessen

          4-daagse intensieve draaireeks (10u-16u) mét extra glazuurmoment:

          3-daagse intensieve draaireeks (10u-16u uur) mét extra glazuurmoment:

          Lessenreeks draaien van 7 lessen: