Creaties

Patricia Peeters start haar traject in de wereld van oude kunst en hedendaagse artiesten. Als kunsthistorica werkt zij in het Maagdenhuismuseum. Later coördineert zij meer dan 20 jaar tentoonstellingen, concerten en poëzieavonden in 't Elzenveld. Als art consultant engageert zij zich voor het NICC (Nieuw Internationaal Cultureel Centrum). Daarnaast ondersteunt ze enkele kunstenaars.

Na een studie Public Management richt zij haar aandacht op de sociale sector en voor OCMW Antwerpen werkt zij aan projecten met betrekking tot diversiteit en Europese subsidiedossiers rond sociale topics.

Gelijktijdig ontdekt zij de klei en later ook het witte porselein en de mogelijkheden van deze eeuwenoude materialen. Van bij het begin gaat haar aandacht vooral naar het geconcentreerde proces van het draaien en creëren van functionele keramiek. Ze ontwikkelt haar kennis en skills door opleidingen aan de Antwerpse Academie met Jan Marechal en in meerdere ateliers bij toppers zoals Bie Van Gucht, Françoise Busin, Rudie Delanghe, Anima Roos, José Mariscal en anderen. Ze studeert af als professioneel pottenbakker bij Syntra.

Het pottenbakken is een passie die haar niet loslaat en die steeds groter wordt. Klei is een tijdloos aards materiaal. Het verbindt ons met voorbije eeuwen en geeft ons nieuwe mogelijkheden voor de dag van morgen. Het is starten met een bol klei of porselein en nieuwe, eerlijke objecten creëren die mensen samenbrengen of die betekenis krijgen door het gebruik ervan. Het is een oneindige, begeesterende wereld... Ze besluit haar kennis en haar enthousiasme voor keramiek te delen en start PEPA Ceramics.

Print Friendly, PDF & Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Uitschrijven kan op elk moment.

Aanvraag cadeaubon

  Welke cadeaubon wens je te bestellen?:

  Inschrijving te gast

   Lessenreeks voor beginners:

   Lessenreeks voor gevorderden:

   Inschrijving workshop

    Dinsdagavond:

    Zondag voormiddag:

    Privé-groepsworkshop:

    Inschrijving draailessen

     4-daagse intensieve draaireeks (10u-16u) mét extra glazuurmoment:

     3-daagse intensieve draaireeks (10u-16u uur) mét extra glazuurmoment:

     Lessenreeks draaien van 7 lessen: